Hoe vraag ik AOW aan vanuit het buitenland?

In Nederland zijn er drie manieren van pensioenopbouw. Ten eerste de Algemene Ouderdomswet (AOW), ten tweede het opgebouwde pensioen bij een werkgever (ondergebracht bij een pensioenfonds) en als derde het pensioen opgebouwd in eigen beheer. Deze pagina gaat over de AOW, het ouderdomspensioen opgebouwd in Nederland.

 

Heeft u in het verleden in Nederland gewoond of gewerkt? Dan bouwt u 2% AOW op voor ieder jaar dat u in Nederland heeft gewoond of gewerkt. Voorbeeld: heeft u tien jaar in Nederland gewoond (tussen uw 15 en 65ste jaar) dan is er in beginsel recht op 20% AOW vanaf de AOW-gerechtigde leeftijd tot aan overlijden. De hoogte hangt van een paar factoren af en kan door ons worden berekend. De leeftijd waarop u AOW ontvangt, varieert. In sommige gevallen heeft u recht op een overbruggingsregeling vanaf uw 65ste jaar tot AOW-leeftijd. Neem contact met ons op om de hoogte van uw AOW uitkering te vernemen!

 

Het is mogelijk om AOW met terugwerkende kracht te ontvangen, dit dient echter wel gemotiveerd te worden. Wij hebben hier uitgebreide ervaring mee en kunnen u hierbij assisteren.

 

De AOW bedragen 2021 zijn als volgt:

€ 1.226 bruto    [u bent alleenstaande]

€    838 bruto    [u heeft een partner *]

 

Neem contact met ons op om uw AOW vanuit het buitenland te regelen. Of stuur een e-mail naar info@pensioenbuitenland.nl. Wij helpen u graag!

 

 

* de regeling toeslagpartner is in 2015 vervallen. Alleen als u al een toeslag had in 2015, kan deze worden gecontinueerd.