Kan ik mijn Nederlandse pensioen overzetten naar een buitenlands pensioenfonds?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verhuist u naar het buitenland of woont u buiten Nederland? Dan kunt u in bepaalde situaties uw pensioen overdragen naar uw pensioenfonds in het buitenland. Of het Nederlandse pensioenfonds hieraan moet meewerken hangt af van een aantal strikte voorwaarden waaronder de dekkingsgraad van het pensioenfonds. Die moet hoger zijn dan 100% en nogal wat pensioenfondsen komen de laatste jaren niet boven dit percentage uit.

 

 

Binnen de EU is het makkelijker om waardeoverdracht te realiseren dan wanneer u buiten de EU woont en werkt. Een overdracht naar een land buiten de EU wordt beoordeeld door De Nederlandsche Bank. Andersom – u wilt uw pensioen dat in het buitenland is opgebouwd onderbrengen bij een Nederlands pensioenfonds – is ook mogelijk. Waardeoverdracht van uw pensioen is vaak in theorie mogelijk, maar in de praktijk bestaan er nogal wat obstakels. Laat u dus goed voorlichten. Claim uw Pensioen kan u verder informeren.